keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Susu-valkosuklaapiirakka

Meillä on siis rakennus edelleen kesken, ja kun lapsilla on nyt syysloma, niin piti olla niille herkkua raksalle. Tutkailin aamulla kaappeja ja löytyi valkosuklaalevy ja hiukka vajaa Susupussi. Tällainen syntyi niistä :)
 
Susu-valkosuklaapiirakka
(kuva on huono. tämä retrokameralla otettu kuva oli ainut mikä etes jotenki onnistu. mun puhelimen kamera on alkanu ryppyileen tarkennuksen kans :( )
 
Susu-valkosuklaapiirakka
(lasagnevuokaan. jos teet pellillisen niin tuplaa ohje. tulee paksu piirakka, mutta minusta liian ohut jos tällaisenaan koko pellille tekee. ehkä 1,5 kertanenkin vois olla pellille hyvä)
 
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
ripaus aitoa vaniljaa
2 tl pikakahvia (murusia)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
125g voita
Valkosuklaalevy
Susupussi
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää joukkoon kananmunat ja 1,5 dl maitoa. Lämmitä 0,5 dl maitoa mikrossa ja sekoita joukkoon 2 tl pikakahvia. Lisää nesteet jauhoseokseen ja sekoita hyvin. Paloittele suklaat ja lisää taikinaan. Laita vuokaan/pellille leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n. 25-35 min. (Jos teet pellillisen paistoaika on pitempi) Tarkista tikulla piirakan kypsyys ja jos taikinaa tarttuu niin jatka aina muutama minuutti paistamista.

1 kommentti:

  1. Onpa tosi kiva resepti. Itse tykkään tosi paljon susuista ja valkosuklaata en voi vastustaa. Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! Kivan näköisiä reseptejä sulla muutenkin. :)

    VastaaPoista