keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Savuhärkätorttu

Eilisille me&i-kutsuille tein tämänmoista suolasta kakkua ja oli kyllä niiiiin hyvvää!! Koko kakku meni kutsuilla. SUOSITTELEN! Valion ohje.
 
Savuhärkätorttu
 
Savuhärkätorttu
 
Pohja
 
200 g täysjyväruisleipää esim. Real
75 g voita
 
Täyte
 
2 liivatelehteä
100 g kylmäsavuhärkää
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
100 g kurkkua
1 iso (200 g) hapahko pmena, esim. Granny Smith
2 rasiaa (à 200 g) ruohosipuli-tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun
 
100 g kirsikkatomaatteja
kylmäsavuhärkää
rucolaa
Valmistusohje
 
Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavuhärkä. Mausta. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin liha ja tuorejuusto.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele.

3 kommenttia:

  1. Tää näyttää ihan mun jutulta, pitää joskus kokeilla :)

    Pakko kysyä, että miltä Blogger nyt tuntuu, kun oot tätä jonkin aikaa käyttäny?

    VastaaPoista
  2. Joo tee ihimeesä. Mun tarttee tehä kans tätä pian uudelleen ko sain vaan pikkiriikkisen palasen kutsuilla :D

    Hyvältä tämä on tuntunut ainakin vielä. On tää parempi ko edellinen. Oottelen täsä, että josko ne sais pian vanhasta blogista kirjotukset kommentteineen siirrettyä...

    VastaaPoista
  3. Voi että kuulostaa ja näyttää hyvälle! Nuo hyydytetyt voileipäkakut on olleet kokeilulistallani jo pitkään.

    VastaaPoista