keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kinuski-vadelmaihanuus

Yllättäin taas löyty Kinuskikissalta tämäkin resepti :) Tämä vei kyllä kielen mennessään. Tehkää ihimeessä. Ohjeesta poiketen jätin päällys vadelmat ja kiilteen pois ja koska käytin pakastevadelmia, niin pyöräytin vadelmat ensin perunajauhoissa.
 
Kinuski-vadelmaihanuus
 
Kinuski-vadelmaihanuus
 
Pohja
200 g domino-keksejä (vanilja & toffee)
50 g margariinia
 
Täyte
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
250 g suomalaisia vadelmia
(perunajauhoja)
 
 
Peitä irtopohjavuoan pohja (24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle.
 
Valmista ensin kinuskikastike – tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5 min). Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Lusikoi täytettä vuokaan ja painele kahteen väliin vadelmia. (Jos käytät pakastevadelmia niin tomuta vadelmien pinta ensin perunajauhoilla. Perunajauho sitoo nestettä.) Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

4 kommenttia:

  1. Ihana ja herkullinen ihanuus =) Kinuski on niin hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tämä on niiiin hyvää. kannattaa tehdä. minä teen ehottomasti uudelleenkin!!

      Poista
  2. Pohdin pitkään teenkö synttäreilleni kinuski-vadelma vai mustaherukka-suklaakakkua ja päädyn jälkimmäiseen :-) Nyt tekis mieli tehdä sitten tätä, näyttää kuvassa niin herkulta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D ei muuta ko leipomaan ;) vaikka tulevaksi viikonlopuksi :D

      Poista