keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kinderpiirakka

Tämä Kinderpiirakka on ollu tuolla kokeiltavien reseptien listalla aika pitkään ja nyt päätin testata ko oli vieraita tulossa. Tuli oikeen hyvää ja mehevää. Suosittelen!




Kinderpiirakka

Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl leivontakaakaota
3 dl kuumaa vettä
300 g sulaa voita
4 kananmunaa
Voikreemi:
150 g voita
300 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista --> jätin pois. en ymmärrä miksi tätä pitäs laittaa...)
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, voisula ja munat (sekoita ensin munien rakenne rikki). Sekoita taikina nopeasti sekaisin ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. (minä paistoin 25 min ja kokeilin cocktailtikulla kypsyyden. ei tarttunut taikinaa, joten valmis oli) Anna pohjan jäähtyä.
Valmista voikreemi vatkaamalla sähkövatkaimella pehmeään voihin muut aineet. Levitä kreemi pohjan päälle ja anna jähmettyä hetken jääkaapissa. (nuolialla levittäessä piirakan pinta lähti "mukaan", mutta esim. veitsellä saa hienosti levitettyä vähän paksumpaakin massaa).
Sulata suklaalevy varovasti mikrossa tai vesihauteessa, levitä voikreemin päälle. Jähmetä vielä hetki jääkaapissa, mutta leikkaa piirakka paloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut. (vinkki: lämmitä veitsen terä vesihanan alla kuumalla vedellä joka leikkuu vedon välissä. tulee siistimpää jälkeä ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti