tiistai 14. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka

Tähän reseptiin törmäsin jo viime vuonna,  mutta nyt sitten vasta testasin. Sikke Sumari tätä leipoi Ruokaa Rakkaudella ohjelmassaan. Hyvää tuli, vaikkakin pohja on aika rasvanen :D . Tein piirakan kotona ja paistoin raksalla päiväkahville ja koko piiras meni vaniljakastikkeen kans :)

Kuva on otettu raksalla pikaisesti. Kertakäyttölautasella ja lautapinon päällä :D

Mustikkapiirakka
175 g voita
1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa (tai maun mukaan)


Päälle:
4-5 dl mustikoita
2-3 rkl hillosokeria tai 3 rkl sokeria ja 1 rkl perunajauhoja



1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.Lisää sokeri ja kardemumma.
3. Sekoita voi jauhoseoksen sekaan.
4. Levitä taikina, joka on melko löysää, kostein sormin piirakkavuokaan ja täytä vuoka mustikoilla.
5. Ripota hillosokeri tai perunajauho-sokeriseos mustikoiden päälle, ravistele hiukan, että sokeri sekoittuu marjoihin.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti