Normi kakkupohja, kostutus vanilja-maidolla, välissä mansikoita ja Flora vispiä. Päällinen on Kinuskikissan Toffeemassa ohjeella tehty. Muut koristeet värjättyä vaahtokarkkimassaa ja kirjotus valkosuklaata.
Toffeemassa
Ainekset yhden (24-26 cm) kakun kuorruttamiseen:
600 g fudge-karamelleja (irtokarkkihyllystä)½ dl kuohukermaa
600 g fudge-karamelleja (irtokarkkihyllystä)½ dl kuohukermaa
1. Laita fudget ja kerma kattilaan
2. Kuumenna keskilämmöllä (esim. asteikolla 1-6 taso 4). Karamellien sulaessa ja pehmentyessä voit pilkkoa niitä lastalla.
3. Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty!
4. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellispäivänä.
5. ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen on helppoa.
6. Kauli massa silikonisen alustan päällä 3 mm paksuksi levyksi. Mikäli et omista silikonialustaa, käytä alla tomusokeria tarttumisen ehkäisemiseksi.
7. Nosta kuorrute kakun päälle ja tasoittele.
Hienon ja arvatenkin herkullisen kakun sai Leevi :)
VastaaPoista