Täällä on ollut aika hässäkkää ja ei ole tullut leivottua. Eilen järjestin me&i-kutsut äidin luona, koska siellä on paremmat tilat. Nämä vuokraneliöt alkaa toden teolla jo risomaan, mutta pari kuukautta vielä ja pääsemme muuttamaan uuteen taloomme <3 Mutta siis tämän ohjeen olen joskus lisännyt suosikeiden kokeiltavat reseptit kansioon ja nyt päätin testata. Ohje löyty täältä. Alla olevassa ohjeessa mun tekemät muutokset kursivoituna.
Mansikkakakku "Frozen Margarita" |
Mansikkakakku "Frozen Margarita"
Pohjalle ja väliin:
200 g Digestive-keksejä
40 g voita tai margariinia
200 g Digestive-keksejä
40 g voita tai margariinia
Täyte:
400g (pakaste) mansikoita
2,5 dl Flora vispiä
400g paksua turkkilaista jogurttia
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2-3 rkl sitruunamehua (tai 4-6 cl sitruslikööriä)
1,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
400g (pakaste) mansikoita
2,5 dl Flora vispiä
400g paksua turkkilaista jogurttia
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2-3 rkl sitruunamehua (tai 4-6 cl sitruslikööriä)
1,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
Pinnalle:
kuivattuja mansikoita
Digestive-keksejä
mansikka-valkosuklaata
kuivattuja mansikoita
Digestive-keksejä
mansikka-valkosuklaata
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Painele keksit vuoan pohjalle.
Soseuta semijäiset mansikat. Vaahdota Flora vispi ja vaniljakastike. Sekoita mansikkasoseen joukkoon jogurtti, sitruunamehu (tai likööri) ja sokeri. Kääntele joukkoon molemmat vaahdot. Kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta pakastimeen vähintään 3-4 tunniksi.
Ota jäätynyt kakku pakastimesta n. 15 minuuttia ennen tarjoilemista. Koristele kakku. Tarjoile heti.
Kakkun voi laittaa pakastimen sijaan myön jääkaappiin.
Oih, tässähän on ihana herkku, kokeiluun siis =)
VastaaPoistaMihin niitä liivatelehtiä tarvitaan? Missä kohtaa ne laitetaan?
VastaaPoistaKappas kehveli ko olinunehtanu tuohon reseptiin laittaa liivatteen lisäämiskohdan... Lisätään siis tuohon mansikkaseokseen ennen kun lisätään nuo vaahdot :) Liivatteet pitävät kakun kasassa ja antavat ryhtiä.
Poista